Menu

Astrologie

ANDERE UITGAVEN VAN DE ROSICRUCIAN FELLOWSHIP

ASTROLOGIE

 

Astrodiagnose, een handleiding bij genezing
Geschreven door Max Heindel en Augusta Heindel-Foss.
Aan alle delen van het lichaam is een hoofdstuk gewijd en wordt er uitgelegd hoe een horoscoop te ‘lezen’ met betrekking tot het stellen van een diagnose. Eveneens worden er natuurlijke behandelingsmethoden aangegeven als er zich ziekten voordoen. Het boek bevat 107 horoscopen en heeft 492 bladzijden.

Astrologie en de endocriene klieren
Dit boekje van 34 bladzijden geeft astrologische regels van de verschillende endocriene klieren en tonen hun functie aan.Inhoud: Het polaire tijdvak; De hof van Eden; Twee endocriene klieren; Het spinale gas.

De boodschap der sterren
Geschreven door Max Heindel.
Enige hoofdstukken: 1 is in het bijzonder gewijd aan geestelijke astrologie over de evolutie zoals die in de zodiak wordt weergegeven. De vroeg Atlantische periode d –j; De middel Atlantische periode c-i; De laatste Atlantische periode b-h; Het Arische tijdperk a-g; Het Vissentijdperk l-f; Het Waterman tijdperk k-e.
hoofdstukken 2-7: De vatbaarheid voor planetaire trillingen. Bent u onder een gelukkig gesternte geboren? De invloed van de 12 tekens als ze rijzend zijn. De aard van de planeten.
Hoofdstuk 8-21: Aan iedere planeet wordt een volledig hoofdstuk gewijd; Een analyse van de 12 huizen; De 12 tekens; En in aspect met de planeten.
Een hoofdstuk over planetaire octaven; Korte omschrijvingen; De sleutelwoorden; Het denkvermogen en de heersende planeet; Geluk in het leven; Gezondheid; Financiën; Beroep. Huwelijk, Kinderen; Het tweede huwelijk..
Hoofdstuk 22-27; Verschillende soorten van progressie; De tabeldag; Progressie van de hoekhuizen; Directies van de zon; Directies van de maan; Planeet directies; Transits.
Hoofdstuk 28-30; Medische astrologie, diagnose; De ziekelijke uitwerking van de tekens en de planeten; De endocriene klieren. 36 Voorbeeldhoroscopen tonen hoe een diagnose te stellen.

 

Het sleutelwoordensysteem
Geschreven door J. D [Joseph Darrow?] Een folder van 16 pagina’s.

Vereenvoudigde wetenschappelijke astrologie
Een eenvoudig en gemakkelijk handboek voor beginnelingen over de manier hoe een horoscoop te berekenen. Het bevat tevens een verklarende woordenlijst en een tabel van de planeeturen.
Het boekje heeft 198 bladzijden. De eerste druk verscheen in Seattle, 1909 en werd in 1916 uitgebreid.
De eerste Nederlandse uitgave verscheen in  Amsterdam in 1928

 

.